Campagne portaal E-canvasser

Theorie en inzichten achter het winnen van verkiezingen

In deze videoblog van Politieke Academie wordt ingegaan op de modernste technieken om een goed campagneplan voor verkiezingen op te stellen. Daartoe wordt het e-canvasser systeem centraal gesteld. Politieke microtargeting en Big Data zijn de uitgangspunten. Er wordt ingegaan hoe u kunt bepalen waar u uw kiezers kunt vinden, wie uw kiezers zijn, wat het betekent om verkiezingen te winnen of te verliezen en dat niet ieder verlies hetzelfde is, wat de concurrerende politieke partijen zijn en hoe u daar mee kunt omgaan.

Basis van E-canvasser campagneplatform

In deze instructievideo krijgt u de basis uitgelegd hoe u als politieke partij het platform van stichting Politieke Academie, het e-canvasser-platform, kunt gebruiken om uw verkiezingscampagne optimaal te organiseren. U leert hoe het inloggen werkt, hoe u de juiste kaarten kunt selecteren, hoe filters gebruikt worden in de interactieve kaarten en hoe kaarten met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Instructievideo 1
Politieke Academie – Stembureaukaart

In deze instructievideo wordt uitgelegd op welke wijze u de kaarten met stembureaus en stembureau gebieden kunt gebruiken als fundament van uw verkiezingscampagne om verkiezingen mee te winnen. Verkiezingsuitslagen vormen hier de basis voor.

Instructievideo 2
Politieke Academie – buurt/rasterkaart

In deze instructievideo wordt uitgelegd op welke wijze u de rasterkaarten met 500×500 meter blokken kunt gebruiken om te bepalen waar u tijdens de verkiezingen campagne moet voeren als het gaat om politieke café’s, werkbezoeken, posters plakken en andere activiteiten die u helpen om de verkiezingen te winnen.

Instructievideo 3
Politieke Academie – Postcodekaart en kiezers-DNA

In deze instructievideo wordt uitgelegd op welke wijze u de interactieve postcodekaart kunt gebruiken om te bepalen waar de vaste achterban van de partij kan worden gevonden, waar kiezers zitten die met enige overtuiging op uw partij zouden kunnen gaan stemmen en welke postcodes u echt kunt overslaan tijdens uw verkiezingscampagne omdat er echt niets te halen valt.

Instructievideo 4
Politieke Academie – Trendkaart

In deze instructievideo wordt uitgelegd op welke wijze de trendkaart helpt om te bepalen waar in twee opeenvolgende verkiezingen uw partij betere en minder goede resultaten heeft behaald, zodat u weet waar met meer intensiteit de verkiezingscampagne moet worden gevoerd.

Instructievideo 5
Politieke Academie – Concurrentiekaart en Concurrentiegraaf

In deze instructievideo wordt uitgelegd op welke wijze u kunt herkennen welke concurrenten u als partij tegenkomt tijdens de verkiezingscampagne en of de andere partij sterker is dan uw partij of juist niet, zodat u weet wat voor type verkiezingscampagne u moet voeren om de verkiezingen te winnen.

Instructievideo 6
Politieke Academie – Regressiegrafieken

In deze instructievideo krijgt u uitgelegd hoe het campagne platform u helpt te bepalen of uw verkiezingswinst onplezierig was en uw verkiezingsverlies goed te dragen. Ook krijgt u uitgelegd hoe u kunt zien waar in de gemeente u afwijkend heeft gescoord met de verkiezingsuitslag, zodat u daar gericht uw verkiezingscampagne op kunt aanpassen.

Instructievideo 7
Politieke Academie – Eigen data-lagen

In deze instructievideo wordt uitgelegd op welke wijze u zelf eigen data-punten aan de kaarten in het campagne portaal kunt toevoegen zoals plakplaatsen voor verkiezingsposters of de woonlocaties van campagne vrijwilligers die uw verkiezingscampagne ondersteunen om de verkiezingen te winnen.